History Books, nieuw nummer van The Gaslight Anthem met Bruce Springsteen als gast

The Gaslight Anthem en Bruce Springsteen slaan de handen in mekaar voor een nieuw nummer genaamd History Books.

History Books is eerste nieuwe muziek in 9 jaar voor The Gaslight Anthem

The Gaslight Anthem is terug met een nieuw nummer, en deze keer hebben ze een bijzondere gast meegenomen: Bruce Springsteen. Het nummer, genaamd “History Books,” is het titelnummer van het aankomende zesde album van de band, dat in oktober wordt uitgebracht.

“History Books” is een klassiek Gaslight Anthem-nummer, met alle elementen waar fans van houden: pakkende melodieën, indrukwekkende vocalen, en Springsteen-achtige songteksten over het leven van de arbeidersklasse en de Amerikaanse dromen. Maar de toevoeging van Springsteen’s stem tilt het nummer naar een hoger niveau. Zijn diepe baritonstem blendt perfect met die van Brian Fallon, en samen creëren ze een krachtig en ontroerend duet.

De songteksten gaan over het belang van het herinneren van het verleden, zelfs de pijnlijke delen ervan. Het refrein vraagt: “Zullen we herinnerd worden in de geschiedenisboeken?” en het antwoord is een overtuigende ja. The Gaslight Anthem en Bruce Springsteen hebben een nummer gemaakt dat nog jarenlang herinnerd zal worden.

Naast het nieuwe nummer heeft The Gaslight Anthem ook een nieuwe tour aangekondigd. De tour begint in oktober en doet verschillende steden in de Verenigde Staten aan. Fans van de band kunnen voor het eerst live luisteren naar “History Books” en andere nieuwe nummers.

De release van “History Books” is een belangrijk moment voor The Gaslight Anthem. De band heeft enkele jaren stilgelegen, maar is nu terug met een nieuw album en een nieuwe tour. Dit is een geweldige kans voor fans om bij te praten met de band en te zien waar ze mee bezig zijn geweest.

Als je een fan bent van The Gaslight Anthem of Bruce Springsteen, dan moet je zeker “History Books” beluisteren.

Officiële video History Books – The Gaslight Anthem featuring Bruce Springsteen

Tracklist History Books

  1. Spider Bites
  2. History Books [Ft. Bruce Springsteen]
  3. Autumn
  4. Positive Charge
  5. Michigan, 1975
  6. Little Fires
  7. The Weatherman
  8. Empires
  9. I Live in the Room Above Her
  10. A Lifetime of Preludes

Zanger Brian Fallon van The Gaslight Anthem over samenwerking met Bruce Springsteen

“When Bruce Springsteen said I should write a duet for us, I think my head exploded.”
“It will never get old to me that one of the greatest songwriters in the world, and one of my hero’s voices, will forever be captured in a song I wrote at a small wooden desk, in October, in New Jersey.”

Brian Fallon, zanger van The Gaslight Anthem
Koop je Springsteen vinyl bij Bosszine via Amazon
Nu kopen

Vinyl History Books

Levering oktober 2023
9Topper

Je kan nu de prachtige nieuwe plaat van The Gaslight Anthem vooruit bestellen bij Bosszine via Amazon.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: