Wat mag je verwachten van Bruce Springsteen op TW Classic 2023?

Home » Tour 23-24 » Wat mag je verwachten van Bruce Springsteen op TW Classic 2023?

Wat mag je verwachten van Bruce Springsteen op TW Classic 2023?

Volg Bosszine voor alle nieuws over de doortocht van Bruce Springsteen in België

Zijn jullie klaar voor TW Classic? Zijn jullie klaar voor The Boss? Zijn jullie klaar voor een feestje?

Niet dat het nodig is, maar toch nog even opsommen wat je zondag mag verwachten van het optreden van Bruce Springsteen & The E Street band op Tw classic 2023.

Het is en blijft een festival, maar Bruce Springsteen speelt samen met de E Street Band een volledig concert, dat is al zeker. Verwacht dat hij misschien wel beetje vroeger start en verwacht zeker dat hij meer tegen 1u. zal eindigen dan tegen half één. De meeste shows van deze tour duurden tot nu toe 2 uren en 45 minuten tot 3 uren.

Je slaapt toch ook mee uit maandagmorgen 🙂

ArtiestStartEindigt
Triggerfinger16:0016:55
Jack Johnson17:4018:55
Simply Red19:5021:05
Bruce Springsteen & The E Street Band22:0000:30

Werchter is heilige grond

Moet ik jullie nog uitleggen hoe Werchter en bij uitbreiding een festival werkt? Het is simpel hé, altijd rechtdoor en op tijd afslaan 🙂 MIjd zoveel mogelijk de auto zou ik zeggen. We herinneren ons allemaal één van de vorige doortochten van onze held in het dorpje Werchter en toen hebben we uitgebreid de parking kunnen bewonderen.

Heb respect voor het festivalterrein en gedraag je. Eet, drink en – in godsnaam – smeer. Bruce is ouder, maar jullie ook. Dus ja zet dat petje op anders is je kale kop verbrand papa 🙂

De economie moet draaien jongens en meisjes en ja een pintje van de lokale brouwerij kost je een rib uit je lijf. Wel voor BOB zorgen natuurlijk of met het fietske terug naar huis. Ter vergelijking, in New York kostte diezelfde Stella en een flesje water mij 22 dollar. Dus dan valt het hier nog mee.

Grootste nieuwigheid op de wei, de Schuur wil je zwart geld niet meer. Ontdek hoe het cashless systeem van TW Classic werkt.

Setlist – de 3 meest gestelde vragen krijgen antwoord

Gaat Bruce Springsteen The River spelen?

De kans is zeer klein, maar het kan altijd natuurlijk. The Boss speelt deze tour eerder een concept show met een setlist die niet zoveel wijzigt.

Je zal dat o.a. merken aan de irritante ondertitels (zeer benieuwd welke taal ze gaan kiezen in België). Je zal dat ook merken aan het verhaal dat hij vertelt.

Voor wie toch The River wil horen, bekijk de opname van zijn vorige passage op TW Classic in 2016.

Waarom speelt hij zoveel BITUSA songs?

Waarom niet? Het is een iconisch album en het is volgend jaar 40 jaar oud. Ik heb Bruce ondertussen in New York, Parijs en Amsterdam gezien en de toegiften met veel Born in the USA songs waren telkens een heus feestje. Ikzelf ben een goed voorbeeld. Ik ben er 53 nu en heb Bruce ontdekt dankzij BITUSA in de jaren ’80.

Is TW Classic zijn laatste optreden in België?

Neen, Ik ga ervan uit dat de huidige tour in het najaar terugkeert naar de USA (dat staat al vast trouwens) en daarna richting Australië gaat om dan in 2024 terug te komen naar Europa. Wat daarna komt, is koffiedik kijken. Maar ik ga er vanuit dat Bruce ook solo uit de voeten kan, wat hij recent meer dan bewezen heeft met o.a. zijn award winning show op Broadway.

Maar neem dat niet voor waarheid, Bruce en hij alleen weet het.

Bonus vraag: kan Bruce het nog, hij is al 73.

Ja. Al zal je merken dat hij soms wat langer nodig heeft om op dreef te komen en krijgt hij fantastische ondersteuning van zijn band. En ja Born in the USA (de song) is op het randje van zijn kunnen, Echte fans merken dat direct … Maar anno 2023 is hij nog steeds de beste live artiest met de beste band. Bruce is geen studio artiest, Bruce is een live artiest en dat kan hij nog steeds heel erg goed. Avond na avond staat heel de zaal recht en gaan jong en oud uit de bol.

Trouwens welke artiest houdt een live band van de omvang van The E Street Band onder controle zonder noemenswaardige conflicten onderling? Bruce is tevens een fantastische bandleider die zijn band met de hulp van Mighty Max en een retecoole hondstrouwe bassist avond na avond het beste van zichzelf laat geven.

Extraatje: opwarmen met 10 live songs die hij deze tour reeds gespeeld heeft

Bosszine zou Bosszine niet zijn als we geen klein extraatje zouden hebben voor jullie.

De 10 beste songs uit de tour tot nu toe. Live 🙂

Om alvast op te warmen tijdens de auto, bus of trein richting heilige wei en richting Tw Classic 2023. Ik zie jullie daar!

🍺 Trakteer pintje 🍺

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties