Springsteen reageert op Ticketmaster dynamic pricing fiasco

Home » Nieuws » Springsteen reageert op Ticketmaster dynamic pricing fiasco

Springsteen reageert op Ticketmaster dynamic pricing fiasco

Jon Landau reageert in New York Times op het Ticketmaster dynamic pricing fiasco

Dynamic pricing is zo’n storm onder fans en zo’n slechte PR dat zowel Ticketmaster als Springsteen reageren. Jon Landau, Springsteen’s manager, gaf vannacht een quote aan The New York Times over de ticketprijzen bij Ticketmaster.

[blockquote author=”Jon Landau”]Regardless of the commentary about a modest number of tickets costing $1,000 or more, our true average ticket price has been in the mid-$200 range, I believe that in today’s environment, that is a fair price to see someone universally regarded as among the very greatest artists of his generation.[/blockquote]

Zal de onrust en onvrede op sociale media gaan liggen?

De voorbije dagen gonsde het op sociale media van de onvrede over Ticketmaster en hun veelbesproken dynamic pricing model. De hashtag #springsteentickets is al dagen trending op Twitter.

De muziek editor van Variety beet zich ook vast in het verhaal en dat leidde tot een reactie van Ticketmaster waarbij zij zeggen dat er niks aan de hand is.

Ticketmaster further says that the average price of all tickets sold so far is $262, with 56% being sold for under $200 face value.

En dat herhaalde Jon Landau dan vandaag. Feit is dat Springsteen’s tickets ook in de VS ontzettend snel van de hand gaan. Denk aan TW Classic dat uitverkocht in minder dan een uur, iets wat toch een grote zeldzaamheid is op de Belgische ticketmarkt. Vraag en aanbod liggen dan ook ver uit mekaar en dat draagt zeker bij tot zotte prijzen. En dat zijn we niet gewoon als Springsteen fan. Buiten de Broadway show, heeft iedereen van de fans altijd zijn ticket kunnen scoren de voorbije decennia en in Europa zijn er altijd presales die gretig gedeeld worden onder de fans waardoor wij bijna altijd zeker zijn van tickets. Ik heb vlot Amsterdam, Düsseldorf, Parijs, Werchter en Londen kunnen scoren. In Amerika zijn die presales lastiger of niet aanwezig zelfs en krijg je te maken met dat klote verified fan systeem.

Wat nu Ticketmaster?

Maar Ticketmaster wordt niet voor niks Ticketbastards genoemd in de volksmond. Want vergis je niet, het tarief hierboven is voor de “kosten” die erbij komen en die zijn niet altijd helder om het zacht uit te drukken. Waardoor een gewoon ticket voor een doodgewone stoel al snel over de 300 euro gaat en dat is toch echt wel veel.

Vraag blijft ook is het wel waar wat Ticketmaster zegt? Het bedrijf is, als monopolist na de fusie met Live Nation, niet bepaald een baken van vertrouwen gebleken. Nu niet, in het verleden niet en in de toekomst waarschijnlijk ook niet. Alle maatregelen die ze nemen, doen ze onder het motto van het inperken van ticket scalping. Maar de ironie is dat ze net het ticket scalpen lijken te automatiseren. Ze houden er daar toch enkele dubieuze handelspraktijken op na. Ik ben bv. blij dat in België er wetgeving bestaat rond het doorverkopen van tickets en dat bedrijven één prijs moeten aanbieden aan de klant. Want ja, ik was ook allesbehalve happy over mijn papieren ticketje van 19 euro dat Ticketmaster Duitsland door mijn strot duwde. Maar in Amerika zijn die kosten dus helemaal over de rooie zonder enige vorm van regulering natuurlijk. Want dat is de enige manier om deze mensen te stoppen in hun corporate greed, regulering. Zelfregulering kennen ze namelijk niet.

Veel fans hadden echt wel gehoopt op een ticketje. Ik ga het nu vrijdag aan den lijve ondervinden met de verkoop voor New York. Ik ben benieuwd. Als de knaldrang ergens groot is, dan zal het daar wel zijn. Het is en blijft zijn achtertuin. Dus ik vrees ervoor en dat het binnen de paar minuten uitverkocht zal zijn en dan gaat het naar de resale markt en blijven de dynamic pricing tickets over en dan is het niet meer haalbaar. Mijn grens ligt, all in met kosten op 250 dollar, 300 doller is pushing it, dan moet ik al een paar boterhammen met spek minder eten. Alles daarboven betaal ik niet. Kan ik ook niet betalen. Zo simpel is het.

Oh ja mensen, als je een ticketje scoort en je wil het dan toch doorverkopen, doe het dan aan face value aub. Dat is al jaren de standaard onder alle echte Springsteen fans. Ben je een nieuwe fan, welkom, maar hou je aan die stilzwijgende afspraak onder fans aub. Als iedereen dat ook al eens zou doen, dan schakelen we dat fenomeen alvast uit.

🍺 Trakteer pintje 🍺

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties