Boe Ticketmaster dynamic pricing

Home » Tour 23-24 » Boe Ticketmaster dynamic pricing

Boe Ticketmaster dynamic pricing

Dynamic Ticket Pricing talk of the town

Vandaag had de Springsteen community het over drie woordjes “Ticketmaster dynamic pricing”.

Wat een dag. Het begon gisterenavond met bang afwachten of je verified fan bent of niet.

Dat is het systeem dat Ticketmaster op poten heeft gezet zogezegd om de tickets naar eerlijke Springsteen fans te doen gaan. Bullshit in het kwadraat. Het is eerder een loterij. Correctie, het is een loterij. Een kansspel dus. Eerste duistere handelspraktijk. Maar je moet niet betalen voor het kansspel, dus komen ze er zo waarschijnlijk mee weg.

Ik ben toegelaten, niet voor mijn favoriet concert in Madison Square Garden maar in Belmont (mijn laatste optie).

Verified fan

Ok goed fijn, eerste horde genomen. Ik weet niet waar ik die “eer” aan heb te danken bij Ticketmaster en dat is al een eerste probleem. Wat met al die fans die niet verified zijn? Waarom zij niet en ik wel? Dat is niet eerlijk zou Calimero zeggen en hij heeft overschot van gelijk.

Verder was ik niet van plan het te volgen, aangezien tickets voor New York toch pas 29 juli in de verkoop gaan. Maar ik was wel benieuwd naar de ticket prijs want nergens kon je die vinden op de site van Ticketmaster.

Ik had wel al door dat ik niet onder de 130 zou kunnen blijven zoals in Europa en had mij ingesteld op 200, max 250 maar dan moet het al een mooie plaats zijn en alle kosten echt wel inclusief. Nou moe.

Reden voor dit alles. Ticketmaster zijn dynamic pricing policy waar artiesten als Bruce, Taylor Swift en ook Pearl Jam bv. mee akkoord gaan. Het bestaat sinds 2018 en is bedoeld om de tweedehands markt tegen te gaan. In België bv. heeft Ticketmaster geen directe relatie met Ticketswap. Net omdat Ticketmaster het zelf wil doen en niet wil dat Ticketswap zijn tickets tegen bodemprijzen verkoopt net voor de start van het event.

Ticketmaster dynamic pricing video

Deze gast legt het Ticketmaster dynamic pricing gedoe goed uit in deze video. En ja ik het weet het. De kerel is vreselijk irritant en luid en na 1 minuut wil je hem vooral op zijn arrogante bakkes slaan :-). Maar hij legt wel goed uit hoe het precies werkt.

Zotte prijzen voor Springsteen tickets in de USA

Als vraag en aanbod volledig uit balans is. Wat hier het geval is. Springsteen’s concerten verkopen razendsnel uit. Dan zit dynamic pricing toch wel met een probleem want alles is zo snel weg dat er meteen tickets doorverkocht worden en dit aan waanzinnige prijzen. Met als resultaat geen tevreden fans, maar pissed fans.

Voor de fun vanavond eens ingelogd op Ticketmaster en voor Boston gekozen.

Als je aangemeld bent, moet je meteen akkoord gaan met deze mededeling.

Ticketmaster dynamic pricing consent

Dan weet je het al, je bent gejost. Want al dat gedoe en gefoefel in mijn ogen geeft dan deze prijzen (en let op, tussen deze prijs en effectief kopen kan je prijs nog significant stijgen en er komen waanzinnige servicekosten bij soms tot wel 70 euro).

Ticketmaster Dynamic Pricing for Boston 2023 show

Ik weet niet wat de staat van uw bankrekening is, maar de mijne kan dit niet aan. Als dit voor New York ook zo gaat, dan zal het niet haalbaar zijn. En dan vertik ik het ook eerlijk gezegd. Er zijn grenzen. Ook aan ticketprijzen.

Weet je wat ook zo raar is, ik heb niemand in alle Springsteen fora gelezen die zijn of haar tickets aan face value heeft kunnen kopen. Niemand. Allemaal hebben ze exuberante prijzen betaald bovenop de face value prijs die we nog steeds niet kennen, want niemand heeft hem gezien ….

Wie wordt nu beter van dynamic pricing?

De artiest? Ticketmaster? De “fan” die zijn ticket meteen duur doorverkoopt? Ik gok vooral dat Ticketmaster hier beter van wordt, maar ze schieten zichzelf keihard in de voet volgens mij.  Mensen voelen het echt wel aan als ze droog in de kakker gepakt worden door een bedrijf. Meestal vinden ze dat niet leuk 🙂

En ook de artiest schiet in zijn of haar eigen voeten. Want die krijgt een corporate saai publiek voor zich ipv de echte fan.

Corporate greed in de praktijk. Springsteen zou wat meer van zijn oren mogen maken vind ik. Niet dat dat veel helpt tegen een monopolist. De overheid zou daar eerder moeten ingrijpen, maar daar kan je in de VS niks van verwachten natuurlijk. Dan zijn we in België toch nog een stuk beter af. Al zien we dit soort shit ook bij ons bij het boeken van reizen en hotels bv. Of heeft u echt die Ryanair vlucht geboekt aan 8 euro :-).

🍺 Trakteer pintje 🍺

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aftellen naar The Boss in Werchter. Nog
00 dagen
00 u
00 min
00 sec